Textielplatform

Het Textielplatform.nl is een initiatief van STIDOC. Textielplatform is het online platform van acht samenwerkende textielorganisaties in Nederland. Textielplatform.nl wil textiel en textieltechnieken, zowel in ambacht als in kunst, een podium en een gezicht geven in Nederland.

Textielplatform.nl is een kennis- en inspiratieplatform voor textielkunstbewonderaars, textieltechniek beoefenaars en textielkunstenaars.

Voor iedereen met een passie voor textiel, zowel in ambacht als in kunst. Voor kantklossers, quilters, vilters, wevers, voor liefhebbers van merklappen en van kostuums, voor textiel van nu. Voor textielkunstenaars, professioneel en amateur. Voor textielboekenlezers en textielexpositiebezoekers. Eigenlijk voor iedereen die graag iets met textiel doet, bekijkt of deelt.

  • Blogs over textiel: maak kennis met onze bloggers en hun favoriete textiel, techniek of voorwerp. Blijf op de hoogte van exposities, verenigings- en museumactiviteiten.
  • Lees meer over de grootste textielboeken uitleenbibliotheek van Nederland in Museum de Kantfabriek. Ook boekbesprekingen komen voorbij.
  • Kijk mee over de schouders van de organisatoren van het Textielplein en het Textielfestival. Beleef de voorpret van de STIDOC initiatieven!
Naar website
Textielplatform 2022

Textielplatform op Twitter