Textielfestival

In 2020 was het 25 jaar geleden dat de eerste bijeenkomst voor een samenwerking tussen verschillende amateurverenigingen op het gebied van de textielkunst plaats vond. 2020 was ook het jaar waarin gevierd werd dat de Pilgrims 400 jaar geleden vanuit Leiden naar Amerika vertrokken.

Beide gebeurtenissen gaven een bijzondere betekenis aan het geplande Textiel Festival 2020, dat in de loop der jaren van drie samenwerkende organisaties gegroeid is naar acht. Het jaar van de Pilgrims was ook aanleiding om met de thema’s van het festival daarbij aan te sluiten: Windstreken (wedstrijd), Bagage, Denkend aan Thuis en Over Grenzen.

Helaas gooide Covid-19 roet in het eten en moest het Textielfestival tot 2 keer toe uitgesteld worden, waarbij uiteindelijk besloten is om het festival naar online te verplaatsen onder de noemer STUDIO Textielfestival.

Meer dan 150 video’s waren te zien over de wedstrijd, textielkunstexposities, projecten van verenigingen, ledenportretten, Museum Masterclasses en nog veel meer. En dat het iets bijzonders was mag blijken uit het feit dat het Fonds Cultuurparticipatie Studio Textielfestival genomineerd heeft voor de Gouden C, een prijs die werd toegekend aan een project dat naar mogelijkheden zocht in de moeilijke corona-tijd!

Hier tref je een Beeldverslag in PDF

Fotoimpressie

  • Studio Textielfestival 2021